Pada 6-8 Ogos 2010 bersamaan dengan 5-3 hari sebelum puasa, sekumpulan pelancong tempatan dari Juasseh telah datang ke Penyabong untuk meraikan kedatangan Ramadhan kate mereka. Dengan segala kelengkapan dapur yang dibawa dari rumah, mereka telah memasak makanan sesuka hati di sekitar kawasan shelet yang mereka sewa. Sesuatu yang baru yang tidak pernah pelancong-pelancong lain amalkan di sekitar kawasan berkenaan.
Kaum ibu memotong bawang |
Chef Jamal dan isteri |
Bukti: Pembakaran Lomang Penyabong |
Menu makanan:
- tiada. semua orang keletihan lalu tidur.
- pada ketika ini, anak-anak bujang telah mula memancing.
Sabtu
- sarapan - nasi goreng Penyabong
- makan tengahari - lemang dan rendang
- makan malam - ikan kerapu sweet sour
(malangnya penulis tak dapat rasa sebab tidur.haha)
Ahad
- sarapan - nasi goreng Penyabong / kuih-kuih
- makan tengahari - sup ikan merah / ketam masak lemak
IKAN OH IKAN KENAPA KAU TAK NAK TIMBUL?
Bercakap tentang ikan, ahh tak payah cakaplah...tengok je gambar-gambar ni...zaasss...
.
No comments:
Post a Comment